Morgens

Onze klanten in de publieke sector, zorg en zakelijke dienstverlening staan voor de uitdaging betere prestaties te leveren tegen lagere kosten. Omgaan met steeds kritischere klanten. Wij ondersteunen deze organisaties, die voortdurend in de spotlights van de samenleving staan, bij transities. Dit doen we ook op het gebied van digitalisering.

Wij geloven dat een digitale transitie alleen slaagt als het meerwaarde biedt voor burgers, klanten en medewerkers. Onze aanpak typeert zich door een focus op wat zíj nodig hebben. We betrekken actief klanten en medewerkers. Zo komen we tot optimale digitale processen, die afgestemd zijn op hun behoeften. We werken met hen aan het gedrag dat nodig is om effectief digitaal te werken, waarbij we ook aandacht besteden aan sturing in digitale processen.

Morgens is in 2001 opgericht en is gehuisvest in Leiden. Onze mensen zijn doeners en we zien graag concreet resultaat van werk dat wij samen met onze klanten doen. Wij schrijven geen dikke rapporten die uiteindelijk ongebruikt in een la belanden. Bij dat doen nemen de Morgens-adviseurs niet over, maar zorgen ervoor dat medewerkers, teams, afdelingen, directies, leiders zelf leren en gaan verbeteren. Waardoor borging uiteindelijk veel beter slaagt.

Wij delen graag onze kennis, inspiratie en cases met je. Via onze verbondenheid aan de Stichting Digitale Overheid en ons Morgens Magazine: www.morgens.nl/magazine.

Relevante thema’s waarmee wij onze klanten ondersteunen:
• Digitale vooruitgangskracht
• Klantreizen als motor voor verandering
• Project- en verandermanagement
• Lean transitie
• Prestatiesturing en operationeel management
• Coaching en teamontwikkeling

Onze contactgegevens:
E-mail: [email protected]
Telefoon: +31(0)71-3313 640
Adres: Kanaalpark 140, 2321JV Leiden
Website: www.morgens.nl
Twitter: @morgens1

Onze moderatoren

Peter Keur
E-mail: [email protected]
Tel: 06-47 147 316

Alieke Jansen
E-mail: [email protected]

peter-keur-hr
 

 

 

 

 

 

 

Alieke Jansen